top of page
ACTIVITATS LLIURES

Un dels propòsits de l'associació és alliberar la cultura, per això, participem activament a la vida cultural i associativa del barri i de la ciutat. Realitzem activitats de caire cultural (recitals poètics, presentacions de llibres, xerrades...) i de promoció de la lectura (racons de lectura, construcció de biblioteques, tallers familiars...), oberts a la participació de tothom i sense cap tipus de cost econòmic. També estem obertes a noves col·laboracions, si tens alguna proposta posa't en contacte amb nosaltres!

Llibres al carrer
Llibres lliures al carrer

Amb motiu de les festes del barri La Verneda i del districte de Sant Martí, el dia de la Diada, el Mercat de Segona Mà, el dia de Sant Jordi, etc. muntem una paradeta al carrer amb la resta d'entitats amb l'objectiu de donar-nos a conèixer: presentar l'associació i compartir els llibres lliures que tenim. Si ens trobes al carrer, no dubtis en saludar-nos i donar un cop d'ull als llibres que hem portat per a tu!

Activitats culturals
Activitats culturals lliures

En connexió amb la idea d'alliberar la cultura, també realitzem activitats literàries i culturals: recitals poètics, conta contes per adults, presentació de llibres, xerrades culturals, activitats infantils, tallers de fotografia, cursos literaris, etc. Totes aquestes activitats no tenen un cost econòmic i les persones que les porten a terme són també voluntàries. Volem donar suport en tot el que puguem a les artistes que el circuit comercial i institucionalitzat deixen de banda. Tens alguna proposta? No dubtis en contactar amb nosaltres!

Donacions a entitats
Donacions a entitats

Una de les nostres activitats principals és proveir de llibres a les entitats del barri que tenen un espai de lectura i volen actualitzar la seva biblioteca comunitària. Associacions de veïnes, centres educatius, entitats socials, ludoteques, centres cívics... si necessiteu que us ajudem a renovar i organitzar els vostres llibres, no dubteu en contactar amb nosaltres!

PASSOS DONACIÓ

1. Revisa la teva biblioteca i pensa quins  llibres necessites.

2. Envia'ns un correu o omple el formulari de contacte per explicar-nos què necessites.

3. Prepararem els teus llibres i et comunicarem quin dia pots venir a buscar-los.

4. Omple la carta d'agraïment i porta-la a la llibreria. signada.

Veure llistat donacions
Creació de biblioteca
Llibres Lliures Solidaris

> "Rinconcito de lectura" en Las Vueltas (El Salvador)

Creació de biblioteques

Un dels nostres objectius principals és col·laborar amb l'accés a la lectura. Per això realitzem donacions a entitats socials i culturals que no tenen recursos per a comprar llibres, tant a nivell local com internacional. Seleccionem i enviem els llibres necessaris per a construir una biblioteca que cobreixi les necessitats lectores de la comunitat. Si vols construir una biblioteca a la teva entitat, contacta amb nosaltres!

Alliberament de llibres
Alliberament de llibres

Una altra de les accions que realitzem cada trimestre durant l'any és alliberar llibres: es tracta d'omplir de llibres lliures els carrers de Barcelona. Amb aquesta iniciativa volem que els llibres deixen de ser un producte exclusiu de llibreries, biblioteques i centres educatius, i esdevinguin un objecte totalment accessible. Ens ajudes? A la llibreria disposem d'una capsa de llibres per alliberar, vine i et donarem uns quants!

Tallers familiars
Tallers familiars

Dissenyem tallers de promoció de la lectura per a tota la família: creació de punts de llibre, racó de lectura, disseny de llibretes, etc. Aquests tallers familiars els muntem en col·laboració amb qualsevol entitat del barri que hagi organitzat algun esdeveniment públic i participatiu. Contacta amb nosaltres si vols un taller familiar dins de les teves activitats!

Club de lectura

El Club de Lectura Llibres Lliures va néixer amb l'objectiu de compartir experiències entorn la lectura de diverses obres literàries no necessàriament actuals que eren escollides de forma democràtica entre totes les lectores. Tenia una periodicitat mensual i es van realitzar XV Tertúlies literàries. T'animes a donar-li vida de nou? Contacta amb nosaltres!

Club de Lectura

> Trobaràs tota la història del club a la comunitat de

  • Club de Lectura Llibres Lliures
Visites educatives
Visites educatives

Les nostres portes estan obertes per a tothom! Ens fa molta il·lusió que entitats, associacions i comunitats educatives vinguin a conèixer el nostre projecte. Des del primer dia ens visita INS Bernat Metge, des de la seva optativa de Biblioteca a l'aula. Si ets una escola o entitat sociocultural i vols promoure la lectura, contacta amb nosaltres!

bottom of page